Home » » ΠΑΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΠΑΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Written By Unknown on 26/09/2012 | 10:59:00 am

Πηγή: gazzetta.gr

O Θανάσης Λιοντζόπουλος αναλύει βάσει στατιστικών την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού και κάνει συγκρίσεις με τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες.  Οι αριθμοί δεν είναι υπέρ του και αν δεν τους αλλάξει, δεν θα μεταμορφωθεί αγωνιστικά και η διαφορά από την κορυφή θα αυξηθεί.

Αν εξαιρέσουμε τους δύο βαθμούς με τους οποίους άρχισε ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα και για τους οποίους δεν ευθύνεται η ομάδα, δηλαδή ο προπονητής ή οι παίκτες, η βαθμολογική εικόνα των Πρασίνων αντικατοπτρίζει πλήρως και την εικόνα τους.
Η 13η θέση που, σε αυτή την προκειμένη περίπτωση δεν ενοχλεί μόνον τους… προληπτικούς, αλλά και τους φίλους του Παναθηναϊκού με πενιχρή συγκομιδή 3 βαθμών, δεν είναι καθόλου… μαγική εικόνα. Η στατιστική του Παναθηναϊκού είναι για κλάμματα και σαφώς, απέχει πάρα πολύ από αυτά που υποσχόταν το καλοκαίρι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Αν βελτιωθεί και συγκεντρωθεί, αυτό μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, άγνωστο βέβαια σε τι... ποσοστό.
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ
 Ας κάνουμε όμως μία σύγκριση με τις άλλες ομάδες για να καταλάβετε το βάθος του προβλήματος στον Παναθηναϊκό, που φαίνεται ότι δεν έχει βρει λύσεις μέχρι τώρα στις αποχωρήσεις των Νίνη, Κλέιτον, Καραγκούνη, αλλά και τον τραυματισμό του Λέτο. Εχει πρόβλημα στη μεταφορά της μπάλας από το κέντρο στην επίθεση και αργεί κάπως στις επιστροφές από την επίθεση στην άμυνα. Η λύση του Χριστοδουλόπουλου που ετοίμαζε στην προετοιμασία, δεν «τραβάει».  Το παλεύει ο Βιτόλο που στέκεται καλά στις σχετικές λίστες και δεν έχει αφήσει να φανεί τόσο η αποχώρηση του Σιμάο, ωστόσο είναι γεγονός πως αν αγωνιζόταν και ο Πάπε Σο, οι… σκούπες θα λειτουργούσαν καλύτερα και σίγουρα ο Ισπανός θα είχε και μεγαλύτερες… ανάσες.

 ΤΕΛΙΚΕΣ ΓΙΑ… ΔΕΙΓΜΑ
 Ας πάμε πρώτα στις τελικές προσπάθειες που φαίνεται ότι αποτελεί το νέο μεγαλύτερο (από το γκολ) πονοκέφαλο του 66χρονου προπονητή. Η ομάδα και εκεί υπέστη… μπλακ άουτ στα δύο τελευταία ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα, ενώ και με τον Πανθρακικό, η συγκομιδή του δεν ήταν για… πανηγυρισμούς. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει 55 τελικές και ο Παναθηναϊκός 35. Σκεφτείτε ότι πρώτος στη λίστα είναι ο Λεβαδειακός με 62. Μάλιστα οι Πράσινοι θα βρούν απέναντί τους την ερχόμενη Κυριακή 30 του μηνός τον Αστέρα Τρίπολης που είναι 3ος στις τελικές προσπάθειες με 46!
 ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ ΜΕΤΑ… ΧΑΟΣ
 Το στοιχείο που ήθελε ο Φερέιρα στην προετοιμασία και έχει πετύχει είναι οι πάσες. Ο ΠΑΟ είναι πρώτος στο πάσινγκ γκέιμ με 324 πάσες με τον Ολυμπιακό να έχει 243. Ένα παιχνίδι υπεροχής και κράτημα της μπάλας, χωρίς όπως φαίνεται αποτέλεσμα, αφού μετά τις πάσες υπάρχει το… χάος. Μόλις 3 γκολ έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη 12 και πρώτο σκόρερ τον Τζιμπούρ με 6 τέρματα.
 ΓΙΟ…ΜΙΣΜΑΤΑ
 Στα γεμίσματα τα οποία δεν θέλει ο Φερέιρα ο ΠΑΟ έχει 31 επιτυχημένες προσπάθειες στις 104 με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερα 40/113. Με τη μπάλα κάτω και λιγότερα γεμίσματα παίζει ο Λεβαδειακός του Γιώργου Παράσχου που έχει 34/92 και ακολουθεί ο Ατρόμητος του Ντούσαν Μπάγεβιτς με 29/97.
 ΛΑΘΗ
 Κάνει πολλά λάθη και συγκεκριμένα είναι 5ος στη σχετική λίστα, με 197, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 185. Εχει περισσότερα κλεψίματα από τους Ερυθρόλευκους με 81, έναντι 65, έναν τομέα που οι πρωταθλητές μέχρι τώρα έχουν πρόβλημα.

ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΤΕΛΙΚΕΣ
Οι Ερυθρόλευκοι σκοράρουν 1 γκολ ανά 4,6 τελικές προσπάθειες, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 1 τέρμα ανά 6,2 και ο Αστέρας Τρίπολης με 1/6,6. Πόσο έχει ο Παναθηναϊκός; 1 γκολ ανά 12 τελικές!
ΤΕΝΤΕΞ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞ…
Πηγαίνοντας σε πρόσωπα, πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής βάσει τέντεξ είναι ο Ράφικ Τζιμπούρ με 114 πόντους, 2ος ο «έφηβος» Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Παναθηναϊκός έχει ποδοσφαιριστή στην… 16η θέση: τον Λουκά Βύντρα με 66 πόντους. Ο δεξιός μπακ του ΠΑΟ είχε πετύχει το χρυσό γκολ στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό. Στην 20η θέση είναι ο Βιτόλο με 65 πόντους.
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Εδώ δεν γράφουμε για την Δευτέρα Παρουσία, αλλά για τις παρουσίες στην επίθεση. Αν νιώθει καλά τον επιθετικό η αντίπαλη άμυνα και τι κάνει. Ο Φορναρόλι στον οποίο επιμένει και πιστεύει ο Φερέιρα έχει 10 παρουσίες και είναι 13ος στη λίστα, όποια δηλαδή και η βαθμολογική θέση του ΠΑΟ στη Σούπερ Λίγκα(!), ενώ οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του τριφυλλιού έχουν κάτω από 7. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Αλγερινός Τζιμπούρ με 22 παρουσίες.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
Στις θετικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών πρώτος είναι ο Ιμπαγάσα με 89 ο Βιτόλο είναι 4ος με 70 και ο Ζέκα 10ος με 61.          


Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. BETTHUR football bet blog, bet site στοίχημα, tipsters, livescores,odds - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger