Home » » ΜΕΤ(ΡΙΟ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ

ΜΕΤ(ΡΙΟ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ

Written By Unknown on 08/09/2012 | 10:29:00 am

Πηγή www.gazzetta.gr

Με φόρα από Πολωνία... βλέπει Βραζιλία! Η Ελλάδα έβγαλε ψυχή, έπαιξε μπαλάρα στο δεύτερο και έκανε την ανατροπή κερδίζοντας 2-1 στην Λετονία, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014!


Έτσι ξεκίνησαν
Η Εθνική μας -που ήταν φιλοξενούμενη- ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-4-2. Βασικός τερματοφύλακας ήταν ο Καρνέζης. Δεξί μπακ ο Τοροσίδης, τα δύο στόπερ οι Κ. Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος και ο Σπυρόπουλος αριστερό μπακ.
Στον άξονα είχαν τοποθετηθεί οι Τζιόλης και Κατσουράνης με τον Μανιάτη να πηγαίνει δεξιά και τον Φορτούνη αριστερά (στα δύο άκρα). Οι Γκέκας και Μήτρογλου ήταν τα δύο φορ.
Για τους γηπεδούχους Λετονούς στο σχήμα 4-2-3-1 βασικός τερματοφύλακας ήταν ο Βάνις. Την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοβς και Κριάουκλις.
Στο κέντρο ήταν οι Λάιζανς, Φερτόβς και την τριάδα στα χαφ απάρτιζαν οι Λουκανόβς, Τσάουνα και Βισνάκοβς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ρούντνεβς.
Δυσκολίες στο ξεκίνημα
Σε έναν βαρύ λόγω βροχής και αρκετά κακό αγωνιστικό χώρο οι δύο αντίπαλοι μπήκαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν στο ματς. Το γήπεδο δεν βοηθούσε ούτε την Εθνική μας ούτε τους Λετονούς.
Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε από τον Τσάουνα στο 6ο λεπτό με τον Καρνέζη να αποκρούει ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκέκας... απάντησε στην ευκαιρία των Λετονών με μία κεφαλιά που πέρασε άουτ. Η Εθνική μας αντιμετώπισε κυρίως δημιουργικά προβλήματα στο πρώτο μέρος.
Είχε προβλήματα στο να αναπτυχθεί σωστά και να δημιουργήσει φάσεις τόσο από το κέντρο όσο και στα άκρα. Στο κέντρο δεν πήρε τις ανάλογες βοήθειες σε αυτόν τον τομέα από τους Κατσουράνη και Τζιόλη καθώς αμφότεροι έπαιζαν αρκετά πίσω για να βοηθούν πιο πολύ αμυντικά. Παρόλα αυτά είχε ένα σουτ του Μήτρογλου στο 14' που πήγε κόρνερ και μία καλή κεφαλιά του Γκέκα στο 16' που πέρασε έξω.

Πίεση ψηλά και δοκάρι Μανιάτη!
Όσο περνούσε η ώρα οι διεθνείς μας προσπαθούσαν να σταματήσουν τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης που είχαν στην αρχή του αγώνα με την Λετονίας που ήταν κυρίως με... γιόμες και μακρινές μπαλιές. Άρχισαν να πιέζουν ψηλά και ασφυκτικά τους αντιπάλους τους και να κλέβουν μπάλες.
Στο 34' χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους για την Ελλάδα. Ο Φορτούνης έβγαλε ωραία στον Μανιάτη με τον παίκτη του Ολυμπιακού να κάνει το πλασέ στην κίνηση και την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά της ο Μανιάτης δεν μπόρεσε να την «τσιμπήσει» σωστά για να σκοράρει.
Πέναλτι ο Κυριάκος, 1-0 από Τσάουνα
Και εκεί που η Εθνική πίεζε για το γκολ δέχθηκε την... ψυχρολουσία ενός πέναλτι. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανέτρεψε καθαρά τον Βισνάκοβς στο 41'. Ο Τσάουνα μετέτρεψε την εσχάτη των ποινών σε γκολ για το 1-0 ένα λεπτό μετά. Επρόκειτο καθαρά για ένα λάθος του Κυριάκου που στοίχισε στην Ελλάδα.
Πρέσινγκ, φάσεις και νέο δοκάρι
Με την έναρξη του Β' μέρους ο Σάντος αποφάσισε να βγάλει εκτός ματς τον Μήτρογλου για να ρίξει στην... μάχη τον Σαμαρά. Μάλιστα ο Sam με το που μπήκε στο παιχνίδι έκανε στο 46' ένα γύρισμα από τα πλάγια που όμως βρέθηκε στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ.
Στο 47' ο Μανιάτης έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία. Ο Φορτούνης του έδωσε την μπάλα ο παίκτης των Πειραιωτών απέφυγε δύο αντιπάλους με το σουτ του να βγαίνει λίγο έξω.
Στο 52ο ο Σαμαράς από αρκετά καλή θέση έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ. Στο 53' η τύχη γύρισε ξανά την... πλάτη στην Εθνική μας με το απευθείας κόρνερ του Φορτούνη να πηγαίνει στο δοκάρι.'
Γκολάρα Σπυρόπουλου και 1-1!
Στο 57ο λεπτό η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να δει τις προσπάθειές να βρίσκουν αντίκρισμα. Ο Τζιόλης άφησε την μπάλα στον Σπυρόπουλο με τον δεύτερο να κάνει μία... σουτάρα που δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Βάνις. Χάρις στο υπέροχο τέρμα του Σπυρόπουλου ήρθε το 1-1.

Ατυχία με Σαμαρά, γκολ ο Γκέκας
Ο Σαμαράς είχε την ατυχία να χτυπήσει αρκετά δυνατά στον αγκώνα του σε μία φάση όπου επιχείρησε να κάνει ένα καλό σουτ. Στο 68ο λεπτό έγινε αλλαγή από τον Νίνη ενώ έβαλε πάγο στο χέρι του.
Στο 70ό λεπτό η Ελλάδα κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ, γυρίζοντας... τούμπα τον αγώνα. Μετά από υπέροχη κάθετη του Κατσουράνη ο Γκέκας πετάχθηκε σωστά στην καρδιά της άμυνας της Λετονίας και με σουτ έγραψε το 1-2.
Στο 86' ένα φάουλ του Τσάουνα απείλησε την εστία μας όμως ο Καρνέζης ήταν εκεί για να μπλοκάρει. Στο 87' ύστερα από μία ωραία ενέργεια του Νίνη το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα χάθηκε μία ακόμα καλή φάση για την Εθνική. Μετά από μεταβίβαση του Γκέκα στον Τοροσίδη, το σουτ του παίκτη του Ολυμπιακού βρήκε κόντρα και πέρασε κόρνερ.
Γενικότερα η Εθνική μας ύστερα από ένα πρώτο μέρος με αρκετές δυσκολίες ανέβασε στροφές και επίπεδο στην επανάληψη, έπαιξε πολύ καλύτερα και κέρδισε με το σπαθί της στην Λετονία.
Man of the match: Ο Φάνης Γκέκας. Ο βασικός φορ της Εθνικής μας ήταν δραστήριος και επικίνδυνος από την αρχή του αγώνα. Έχασε ευκαιρίες όμως δεν το έβαλε κάτω και μπόρεσε να βρει δίχτυα σε ένα καθοριστικό σημείο.
Από κοντά του και ο μεγάλος άτυχος τς βαρδιάς, Γιώργος Σαμαράς. Με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έκανε την Εθνική πιο απειλητική, πιέζοντας αρκετά τους Λετονούς από τα άκρα και κάνοντας φάσεις. Βοήθησε στο να ισορροπήσει το ματς. Συνέβαλλε σημαντικά δημιουργικά και επιθετικά, όσο αγωνίστηκε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κυρίως για την φάση του πέναλτι. Από εκεί και έπειτα το κέντρο της Εθνικής αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο μέρος, τα οποία όμως στην επανάληψη διορθώθηκαν αρκετά.
Στο ύψος του: Οι Μανιάτης και Φορτούνης έκαναν ιδιαίτερα καλό ματς, δίνοντας ουκ ολίγες βοήθειες δημιουργικά αλλά και στην επίθεση. Αμφότεροι είχαν δοκάρι, χάνοντας μεγάλες στιγμές για να σκοράρουν απέναντι στους Λετονούς. Ο Μανιάτης έκανε πολλά χιλιόμετρα και πήγε καλά σε ότι τομέα του παιχνιδιού χρειάστηκε.
Ο πολύ ταλαντούχος Φορτούνης έδειξε και πάλι την ποιότητά του και πως το μέλλον του ανήκει. Από μεριάς της Λετονίας ξεχώρισαν ο σκόρερ Τσάουνα και ο Βισνάκοβς, που κέρδισε το πέναλτι.
Η γκάφα: Ανήκει ξεκάθαρα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ένας αμυντικός της ποιότητάς του δεν κάνει τέτοιο ατόπημα. Υπέπεσε σε πέναλτι δίνοντας την δυνατότητα στους Λετονούς να αποκτήσουν το προβάδισμα.
Το στραγάλι: Ο Κροάτης Μπέμπεκ είχε μία σχετικά καλή παρουσία. Το πέναλτι που δίνει σε βάρος της Εθνικής μας είναι πέρα για πέρα ορθό ενώ δεν έκανε πολύ μεγάλα λάθη στην διάρκεια της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Λετονία. Θα μπορούσε πάντως να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Γκορκς για αγκωνιά στον Νίνη.
Το ταμείο του Gazzetta: Μετά από ένα μάλλον προβληματικό πρώτο μέρος η Εθνική μας όρθωσε το ανάστημά της στην Λετονία στην επανάληψη. Το 1-0 του Α' ημίχρονου έγινε 1-2 στο Β' με τους διεθνείς μας να βγάζουν στην επανάληψη, πάθος, ψυχή, μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά και επιθετική ουσία.

Εάν δει κανείς συνολικά την εικόνα του ματς η επικράτηση της Ελλάδας ήταν απόλυτα δίκαιη. Στο σημείο που έπρεπε πήρε τα... ηνία του ματς, έβαλε δύο τέρματα και ξεπέρασε το εκτός έδρας εμπόδιο της Λετονίας. Αναμφίβολα η Εθνική δεν έλαμψε όμως πήρε ότι ήθελε.
Σημεία-κλειδιά του ματς ήταν η είσοδος του Σαμαρά αλλά και το πρέσινγκ που γινόταν ψηλά στους Λετονούς. Ήταν δύο καθοριστικές παράμετροι για το παιχνίδι ενώ φυσικά κρατάει κανείς τις εμφανίσεις των Γκέκα, Μανιάτη και Φορτούνη. Η αρχή λοιπόν έγινε. Τώρα την... σκυτάλη παίρνει ο αγώνας με την Λιθουανία.




Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. BETTHUR football bet blog, bet site στοίχημα, tipsters, livescores,odds - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger